Polityka prywatności

Niniejsza polityka prywatności opisuje zasady postępowania z danymi osobowymi oraz wykorzystywania plików cookies i innych technologii w ramach strony internetowej https://prespack.pl

Administratorem strony jest Prespack Jacek Karoński, ul. Św. Wawrzyńca 34, 60-541 Poznań, NIP 972 073 06 42

Kontakt z administratorem możliwy pod adresem e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

§ 1
Definicje

Na potrzeby niniejszej polityki prywatności, przyjmuje się następujące znaczenie poniższych pojęć:

1. Administrator – Prespack Jacek Karoński, ul. Św. Wawrzyńca 34, 60-541 Poznań, NIP 972 073 06 42,
2. Strona – strona internetowa dostępna pod adresem https://prespack.pl,
3. Użytkownik – każdy podmiot, który korzysta ze Strony.

§ 2
Ogólne

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego. 

§ 2
Dane osobowe

1. Użytkownik może przekazywać swoje dane osobowe Administratorowi za pomocą formularzy dostępnych na Stronie, takich jak formularz kontaktowy.
2. Administratorem danych osobowych Użytkownika jest Prespack Jacek Karoński, ul. Św. Wawrzyńca 34, 60-541 Poznań, NIP 972 073 06 42.
3. Administrator gwarantuje poufność wszelkich przekazanych mu danych osobowych.
4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
5. Administrator nie udostępnia przekazanych mu danych jakimkolwiek podmiotom trzecim.
6. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.
7. Użytkownik ma prawo do dostępu do swoich danych, poprawienia oraz usunięcia w każdym momencie i nieodpłatnie.
8. Informujemy, że w celu przechowywania danych osobowych na serwerze powierzamy przetwarzanie danych osobowych H88 S.A. z siedzibą w Poznaniu, ul. Franklina Roosevelta 22, 60-829 Poznań, NIP: 7822622168.

§ 3
Pliki cookies

1. Wykorzystujemy pliki cookies (ciasteczka), czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika (np. komputerze, tablecie, smartfonie). 
2. Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Operator wykorzystuje te pliki do:

  • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę
  • do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika. 

3. Więcej przeczytaj w naszej Polityce cookies.

§ 4
Inne technologie

W ramach naszej strony stosujemy kod Google Analitycs – w celu analizy statystyk Strony.